Mycie i osuszanie

Myjnie i płuczki do warzyw – nowoczesne rozwiązania

Oferujemy szereg nowoczesnych rozwiązań, które znacząco ułatwiają wstępną obróbkę warzyw na każdym z etapów. W asortymencie znajdują się myjnie i płuczki do warzyw, które skutecznie oczyszczają produkty z osadów, błota i ziemi. Urządzenia te działają w trybie przelotowym, dzięki czemu płody rolne wychodzące z podajnika są już czyste i gotowe do dystrybucji oraz sprzedaży.
Płuczka do warzyw to urządzenie używane do czyszczenia i płukania warzyw przed ich spożyciem lub przechowywaniem. Jest to istotne urządzenie w kuchniach restauracyjnych oraz w przemyśle spożywczym.

Bęben płuczki oraz myjni do warzyw może być wykonany z „czarnej stali”, stali perforowanej lub stali nierdzewnej. Wybór materiału zależy od indywidualnych preferencji oraz potrzeb Klienta.

Co jeszcze warto wiedzieć?

Doskonałym uzupełnieniem procesów płukania i mycia warzyw jest ich osuszanie. Do tego polecamy naszą osuszarkę rolkową. Dzięki niej ziemniaki, seler czy marchew zostają odsączone z wody, którą nasiąkły we wcześniejszych procesach czyszczenia.

Nie da się ukryć, że z pomocą tego rodzaju maszyn przygotowanie warzyw do sprzedaży przebiega znacznie szybciej i sprawniej niż w przypadku wykorzystania innych metod płukania i mycia. Dzięki temu plantatorzy oszczędzają nie tylko czas, ale i środki finansowe, które mogą wykorzystać na rozwój działalności.

Należy jednak pamiętać, że wydajność urządzeń każdorazowo zależy od stopnia zabrudzenia produktów poddawanych procesom czyszczenia.

Płuczka do warzyw służy do usuwania zanieczyszczeń,  resztek gleby oraz innych zanieczyszczeń z powierzchni warzyw. Warzywa umieszcza się w misie lub koszyku płuczki, a następnie spłukuje je pod bieżącą wodą. Dzięki sitkom w misie woda swobodnie przepływa między warzywami, usuwając zanieczyszczenia.  Używanie płuczki do warzyw pozwala nie tylko na usunięcie zanieczyszczeń, ale także pomaga w utrzymaniu świeżości warzyw.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4